Zona intimă are un strat natural de protecție de natură acidă, fiind locuită în mod regulat de “bacterii bune” care se regăsesc și în alte părți ale corpului.
Suprafața vaginală externă are un nivel al pH-ului între 3,5 și 4,5, ceea ce înseamnă că produsele cu pH prea mare sau prea scăzut pot afecta echilibrul natural al florei vaginale.
Cea mai frecventă bacterie vaginală este Lactobacillus, cu rol în menținerea acidității normale a zonei intime, prin producerea de acid lactic care protejează și previne apariția infecțiilor.
Principalul motiv pentru prurit, secreții, inflamații și infecții este tocmai dereglarea acestui echilibru, care poate fi rezultatul unor diverși factori.
Obiceiurile zilnice – igiena intimă necorespunzătoare, spray-urile pentru zona intimă, hârtia igienică vopsită sau parfumată.
Pentru menținerea sănătății și evitarea infecțiilor, igiena corporală este esențială. Prin urmare, ca măsură preventivă, igiena intimă (igienă vaginală) la femei trebuie să includă obiceiuri care mențin pH-ul acid al zonei intime.
Evitarea săpunurilor și a spray-urilor alcaline
Săpunurile normale, spray-urile, pulberile și deodorantele pot afecta pH-ul vaginal. Cele mai multe săpunuri au un pH de 8-10, niveluri mult mai mari decât pH-ul vaginal normal. Unele femei se pot confrunta cu mâncărimi vaginale, iritații, erupții cutanate după utilizarea acestor produse.
Menține pH-ul normal al zonei intime
Ajută la refacerea microflorei naturale
Hidratează și protejează împotriva uscăciunii
Datorită prebioticelor, este ideal pentru femeile cu pielea delicată, care au nevoie de îngrijire specială.
Acest acid este prezent în mod natural în corp. Acidul lactic joacă un rol foarte important în protejarea celei mai delicate părți a corpului unei femei, respectiv zona vaginală.
Acest lucru se realizează prin menținerea unui pH acid cuprins între 3,5 și 4,5, care la rândul său ajută la dezvoltarea bacteriilor bune – a lactobacililor. Există un proces ciclic de creștere a bacteriilor bune și de construire a stratului acid de protecție a vaginului.
Apa de trandafiri este creată prin distilarea petalelor de trandafir, fiind cunoscută pentru varietatea de beneficii pe care o are asupra pielii. Principalele proprietăți sunt cea antiinflamatorie și cea antibacteriană.
Rolul acestuia este de a crea un film de protecție pe suprafața mucoasei vaginale și de a hidrata timp îndelungat, protejând împotriva uscăciunii zonei intime.
Produs testat dermatologic în rândul persoanelor cu alergii și predispoziții la iritații.