Vaginoza bacteriană este o infecție intimă comună în rândul femeilor de orice vârstă, dar afectează cu precădere femeile aflate la vârsta reproducătoare, din cauza modificărilor hormonale care facilitează dezvoltarea anumitor tipuri de bacterii.
Contraceptive intrauterine
Utilizarea spermicidelor
Sarcina
Fumatul
Dușuri intravaginale frecvente
Produse pentru igiena intimă parfumate
Spălarea lenjeriei intime cu detergenți puternici
Vaginoza bacteriană apare atunci când la nivelul florei vaginale se creează un dezechilibru al pH-ului natural. Acest lucru favorizează creșterea numărului de bacterii “rele” care cauzează simptome neplăcute, precum un miros vaginal puternic și o secreție vaginală apoasă.
Hrănește lactobacilii „buni” astfel ajută la restabilirea echilibrului natural intravaginal
Neutralizează orice mirosuri neobișnuite și restabilește pH-ul normal al vaginului (pH-ul de 3,5-4,5)
Hrănește lactobacilii „buni” astfel ajută la restabilirea echilibrului natural intravaginal
Lactobacillus produce acid lactic și acid acetic din glicogen, menținând astfel pH-ul vaginal scăzut.
Glicogenul, găsit din abundență în lichidul vaginal, este o sursă esențială de hrană pentru creșterea și întreținerea microorganismelor vaginale, inclusiv lactobacili, ceea ce reprezintă cheia pentru capacitatea acestora de a susține sănătatea vaginală.
pH-ul vaginal este acid (3,5 – 4,5), astfel creează un mediu impropriu pentru dezvoltarea speciilor microbiene patogene.
Se poate utiliza în siguranță în timpul sarcinii și menstruației.